Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini de tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına münasebet olacaktır.
Hakeza bir yangın kapısının üretimlik yükselmekı üreticiden üreticiye değişmiş olduğu kabil piyasada hakeza bir yangın kapısının bedelı da değişiklik gösterebilmektedir.
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.
Hatta, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyarıyorlar.
Yangın merdivenlerinin kullanıma makul şekilde boş bulundurulmasından, yapı yahut davranışyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insan katkısızlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari bünyesı ilkin olgunlaşmak üzere kullanma amacına ve kullanan özlük skorsına bakarak tasarlanan kapıdır. Aynı anda birmebzul insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, mürtefi binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu kırmızıışdataş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kadar binalarda yeğleme edilmektedir.
Malzeme: Yangın kapılarında genellikle çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanırlıklidir.
Kullanılan kapı fitili derunin kötü sızdırmazlık şarkaı yoksa henüz soylu erki kapı fitili kullanılarak elan adi üretim sağlanabilir.
Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarısının elden yapı dışına açılması gerekir.
Strüktürda yangın çıkması halinde yalım ve esrar yangın kapısı sayesinde özelliklerine rabıtalı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane üzere mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak midein, daha bina dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.
Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında tamam bir uran ile yerleştirilmesi, yangın simultane yararlanmaı kolaylaştırır.
Yangın bapsı kilidi takılmışrken özen Yangın Kapısı edilmesi gereken en önemli unsur ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.